Kahdeksas ajopäivä. Lappo - Lahti

Perjantai 25.6.2021 Juhannusaatto

Lappo - Lahti 372 km


Aamu alkoi aurinkoisena ja häkellyttävän kauniina Lapon saarella, jossain Ahvenanmaan ja Suomen mantereen välissä. 

Jos olisin ottanut heti 0730 lauttaan lipun, olisin päässyt jatkamaan Brändöstä lähes suoraan heti aamulla, mutta halusin nauttia vähän rauhallisemmasta aamusta, ja otin vasta 0805 lauttaa lipun (Lappo – Bränbö). 



Ja seuraava lautta Vuosnaiseen lähti vasta 1505. Ei taaskaan mennyt ihan niin kun elokuvissa, mutta ehkä universumilla tai jollain oli jotain muita suunnitelmia. Kuukeli sanoi taas, että lounaat alkaa yleensä klo 11 joten aamulla ehtisi mukavasti aamu-uinnille ja ihan kiva pikku ranta löytyikin.
Virkistävä pulahdus ja pikku levot kalliolla. Sit noin klo 11 etsimään lounasta, mutta voitte arvata, oliko juhannusaattona missään lounasta. Eipä tietenkään. Tienvarsikyltti kertoi Hotelli Gullvivanissa olevan lounasta ja á la carte evästä, mutta ei tarvitse taaskaan kristallipalloa arvatakseen miten meni. Kuitenkin herkullinen katkarapuleipä löytyi ja siihen kuppi kahvia päälle, niin kyllä taas jaksoi. Pihalla Raumalainen motoristipariskunta pakkaili pyöriä ja kehuivat paikan eväitä. Sit taas seikkailemaan ympäri saarta mutta hiljaista oli, kauppakin meni kiinni klo 13 ja itse kurvasin pihaan noin 1305. Pihalla oli tutut kaksi moottoripyörää ja jäin siihen itsekin googlettamaan, että löytyisikö mitään… pariskunta palasi pyörille ja samaan ääneen totesimme, että meni sitten kaikki paikat aika lailla kiinni. Pariskunnan parempi puolisko osasi sen verran tota neljättä kotimaista, että löysi maininnan juhannussalon rakennustalkoista sekä kahvista ja vohveleista. Mutta kyseinen, ilmeisesti jonkun tyyppinen yhteisön talo ei googlella löytynyt, mutta paikallisen asukkaan vinkillä löysimme reitin ja menimme ihmettelemään. 

 

 

Ei aikaakaan kestänyt, kun löysimme itsemme juhannussalon rakennuspuuhista ja samalla pääsimme juttelemaan paikallisten kanssa kaikesta mahdollisesta. Aikamme salkoa rakentaessa tuli kutsu kahville ja vohvelille, että ehtisimme lauttaan. Etenkin vohvelit oli todella erinomaisia, eikä kahvissakaan mitään valittamista ollut. Kahvin jälkeen matkamme lähti eri suuntiin.






Reissun loppu alkoi häämöttämään. Vikalla lauttamatkalla saimme vielä todistaa vesiskootterilla hauskan pitoa. Aika monta kertaa jaksoivat mennä aaltoihin ja hyppiä.


 

Vaikka reissu oli ikimuistoinen, kaikkea hauskaa ja ihmeellistä tapahtui, niin olihan se kiva tulla kotiin ja tutulle mökille, missä odotti maailman parhaat löylyt!


Tämmöinen tarina tästä sitten tuli. Noin 3000 kilometsia VFR:n ei niin ergonomisen penkin päällä sain viettää ja olihan taas yksi ikimuistoinen kokemus. Ens kerralla, etenkin tonne saaristoon pitää varata vaan paljon enemmän aikaa. On tää Suomi vaan aika siisti paikka!

Over and out!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolmas ajopäivä Oulu - Luulaja - Uumaja

Kuudes ajoäivä Upsala - Maarianhamina