Seitsemäs ajopäivä, Maarianhamina - Lappo

To 24.6.2021 Maarianhamina – Lappo 

Aamulla taas kuukeli esiin ja ihmettelemään seuraavaa etappia. Ohjelmassa oli laivalippujen selvittely sekä seuraavan majapaikan etsiminen. Ahvenanmaan turisti-infosta sain hyvin apua lauttalippujen kanssa. Systeemi vissiin menee niin, että kun ottaa yhden reitin samalla kertaa, siinä voi olla montakin lauttamatkaa, niin summa on vissiin sama. Sitten jos vielä yöpyy matkan varrella, sekin voi vaikuttaa matkan hintaan. Ålandstrafikenin sivuilta kannattaa etsiä lisätietoja. Myös joillain reiteillä kun ottaa ennakkoon liput, niin voi myös saada vaatimattoman 80% alennuksen, eli ei muuta kun testaamaan.

Mulle tuli maksamaan lauttamatkat prätkän kanssa yhteensä vain 18,40 € joten mielestäni varsin maltillinen summa. Voi olla että yöpyminen matkan varrella vaikutti hintaan. 

Enää en muista, mistä vinkki tuli, mutta sähköpostia laitoin Tiinalle ja majapaikan nimi oli Vieraskoti Pellas  Hinta oli reissun kallein, 65 € ilman aamiaista ja liinavaatteita, mutta kiva neljän hengen mökki oli kyseessä. 

Olen käynyt Ahvenanmaalla pariin otteeseen, olikohan noin vuonna 1985 ja 1991. Jotain hämäriä muistikuvia oli joistain paikoista ja niitä koitin käydä etsimässä. Ekana suunnistin saaren länsipäähän, Eckeröön, josta muistelin jotain paikkoja ja mahdollisesti löysinkin. Pienen seikkailun jälkeen löytyi tosi kivan näköinen kahvila, josta meinasin jätskin ostaa, mutta sehän oli kiinni. Maisemat oli niin mykistäviä, että oli pakko ottaa pein videonpätkä.

            



Myös kutosluokan luokkaretkellä käyttämä hotelli taisi löytyä. Eckeröstä matkalla Kastelholman linnaan tuli vastaan yksi hienoimmista kahviloista pitkään aikaan. Uffe på Berget  Ekana ajoin ohi, mutta oli pakko tehdä U-käännös ja palata. Ja olihan maisemat. Pientä suolaista kun teki mieli niin piti testata myös paikallinen kinkkujuustopiirakka. Kiva nippu rehuja kylkeen ja taas matkaajan kelpasi olla.


 

Kahvilan, Kastelholman linnan, vankilamuseon ja Åland Distilleryn jälkeen eturengas kohti Hummelvikin satamaa ja lautta kohti Lappoa. 


Ahvenanmaan vankilamuseo

Illalla kun pääsin perille Pellakseen ja kyselin ruokapaikkoja, Tiina soitti varmaan saaren ainoaan ravintolaan, että ei saa lähettää kokkia kotiin, ennen kun punapartainen motoristi saa ruokaa =) Väkeä ei sielläkään hirveän paljoa ollut, mutta kovin oli viihtyisä mökki, vaikkakin kimppasuihkut ja vessat oli vain tarjolla. Tiinan kanssa myös koitettiin katsoa lauttalippuja uudestaan, kun ihmettelin pitkää aikaa Brändbön saarella. Lippujen vaihto ei enää netissä onnistunut, niin tyydyin taas kohtaloon ja totesin, että katsotaan mitä mielenkiintoista tulee vastaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolmas ajopäivä Oulu - Luulaja - Uumaja

Kuudes ajoäivä Upsala - Maarianhamina

Kahdeksas ajopäivä. Lappo - Lahti